Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan nyomtassunk - útmutatók

Ha itt sem találtál volna megoldást, írj nekünk bátran! info@filamentek.hu

Legyen szó Nylon PA12, vagy PA666-ról a Nylon egy rendkívül erős és rugalmas anyag. Nyomtatása nem kellemes, de ha szükség van rá akkor megéri az áldozatot. A tökéletes nylon nyomtatáshoz vezető úton többnyire csak egyszer kell átesni, és utána gond nélkül dolgozhatunk a rengeteg különböző nylon típus bármelyikével.
Az ABS egy merev, kopásálló anyag. Használják az autóiparban, és a háztartási eszközök műanyag burkolatához is. Nyomtatni nem mindig egyszerű, de cserébe olcsó megbízható anyag. 
Az ASA az ABS UV és időjárásálló megfelelője. Ütés és kopásálló anyag, közepesen nehéz nyomtatási tulajdonságokkal. 
A PLA egy könnyen nyomtatható, egyszerű és környezetbarát műanyag. A legjobb első filament a 3D nyomtatással épp ismerkedők számára. 
A komopzit filamentek többsége sokkal erősebb és méretpontosabb mint az alapfilament amiből készítették. Nyomtatásuk sem sokkal nehezebb, de előfordulhat hogy változtatásokat kell eszközölnünk a nyomtatóban.
A TPU nyomtatása nem a világ legnehezebb dolga. De figyelni kell rá! A rugalmas alkatrészek gyártása lassú és körülményes de kifizetődő. Tömítések, csatlakozópontok kialakítását teszi lehetővé.
A Fa filamentek gyártótól függően 10-30% faőrleményt tartalmaznak, emiatt a nyomtatott modellek egy esztétikus, fához hasonlító küllemet kapnak. Vigyázzunk, mert egyes gyártók egyáltalán nem tesznek igaz fát a kapcsolódó termékeibe. A Fiberlogy FiberWood tartalmaz természetes fát.
A PETG a polietilén-tereftalát (PET) glikollal módosított változata, amelyet általában vizes palackok gyártására használnak. Félkemény anyag, jó ütésállósággal, de kissé lágy felülettel rendelkezik, ami hajlamos a kopásra. nyomtatni nem nehéz, de jól felszerelt nyomtatóra lesz szükség hozzá.
A HIPS egy ütésálló, de könnyen kopó és d-limonénben oldható anyag. Oldhatósága és nyomtatási tulajdonságai miatt gyakran használják dual extruderes nyomtatókban alátámasztásként az ABS mellett.

Keresés